Hoe kan ik een product retour sturen onder zichttermijn?

Wanneer uw bestelling is afgerond, is er sprake van een overeenkomst met betalingsverplichting. Volgens nieuwe Europese wetgeving mag u deze overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgave van reden herroepen. Dat heet herroepingsrecht. Wij, Conrad Electronic Benelux BV, hanteren hiervoor zelfs een periode van 30 dagen. U heeft bij ons dus 30 dagen bedenktijd op uw  bestelling. Dat wil zeggen dat u het product gedurende deze periode kunt bekijken, voelen en aanraken net als u in een winkel zou doen. Is het artikel wat u heeft besteld toch niet wat u zocht, of is een kleur of formaat toch net niet het juiste? Geen probleem, dan kunt u het gratis retourneren.

Deze termijn gaat in op de dag dat u de bestelling ontvangt, of (bij een gespreide levering) op de dag dat het laatste product van de  bestelling is afgeleverd. De zekerheid van 30  dagen bedenktijd had u  al bij ons en dat blijft ook zo.

Om een beroep te doen op het herroepingsrecht, dient u  ons, binnen de herroepingstermijn van 30 dagen, ervan op de hoogte te stellen dat u  de overeenkomst wilt herroepen. Na herroeping heeft u 14 dagen de tijd om uw bestelling terug te sturen. Volgens dezelfde Europese Wetgeving dienen wij u  de mogelijkheid te geven om deze  herroeping aan te kondigen via ons herroepingsformulier of via het Europees modelformulier voor herroeping.

 

Omruilen voor een ander artikel is niet mogelijk. U kunt hiervoor een nieuwe bestelling plaatsen. Om uw pakket zonder kosten aan ons te retourneren, kunt u onderstaande stappen doorlopen. 

 

U kunt uw artikel gratis aan ons retourneren, wanneer u gebruik maakt van onze retour procedure en u uw retour online aanmeld.  

Is uw pakket zwaarder dan 30 kilo en/of groter dan 175x58x78 cm?.

Voor het retourneren van pakketten zwaarder dan 30 kilo en groter dan 175x58x78 cm kunt u contact opnemen met ons Customer Contact Center op 078 -  482 329(Regulier tarief) of via ons Customer Service Center. Zij kunnen dan een afhaalopdracht voor u inplannen. Hiervoor hoeft u de zending niet online aan te melden. Wel dient er een retourformulier in de doos toegevoegd te worden, deze kunt u downloaden en uitprinten.

U kunt natuurlijk ook op een andere manier uw artikel retourneren, via onderstaand postbus adres. Deze kosten zijn dan geheel voor eigen rekening. 

Conrad Electronic Benelux BV
Postbus 14100 
8000 GD Zwolle

Bekijk het product gerust zoals u in de winkel ook zou doen. Haal bijvoorbeeld de barbecue uit de doos, bekijk deze van alle kanten, maar ga er niet mee barbecueën. Bij zichtbare gebruikerssporen of missende accessoires kan het zijn dat dat er een waardevermindering in rekening wordt gebracht.

Waardevermindering

Bij eventuele schade of een ongefrankeerde zending kunnen wij kosten in rekening brengen. Dit geldt ook voor onderstaande producten, die geopend, een aanzienlijke waardevermindering tot gevolg kunnen hebben:

  • Cartridges
  • Toners
  • Batterijen
  • Bouwpakketten

Uitzondering herroepingsrecht

Er geldt een uitzondering op het herroepingsrecht voor:

  • producten die verzegeld waren en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken en definitief niet meer kunnen worden verkocht om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne; 
  • verzegelde audio- en verzegelde video-opnamen en verzegelde computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken en
  • maatwerk,  onder andere op maat gemaakte kabels en printplaten.

 

Uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koop wordt de terugbetaling gedaan. Deze termijn gaat in wanneer u uw retour bij ons aanmeldt of de overeenkomst herroept m.b.v. het herroepingsformulier of via het Europees modelformulier voor herroeping.

Wanneer u de stappen van het retour proces doorlopen heeft, ontvangt u van ons een email met de verzendinstructies en het retourlabel. Deze mag u uitprinten en op de doos plakken.
(Let op: Indien u onder stap 4 een ander adres ingeeft, wordt dit niet gezien als een adreswijziging of eenmalig afleveradres. Voor een correcte afhandeling vragen wij u , indien u verhuisd bent, contact met ons op te nemen om deze wijziging aan ons door te geven).

Het product dient inclusief bijbehorende accessoires teruggestuurd te worden. En, voor zover redelijkerwijs mogelijk, in de originele en onbeschadigde verpakking.

Wij adviseren eigen aangeschafte producten uit het artikel te halen (bijv. batterijen, geheugenkaartjes) en/of uw data vooraf te verwijderen. Conrad is niet verantwoordelijk voor het verlies van eigen producten of data.

U kunt het pakket afgeven bij een UPS Acces Point. U ontvangt een verzendbewijs, bewaar deze totdat wij uw retourzending hebben verwerkt.

Uw retourzending wordt in ons magazijn in Zuid-Duitsland afgehandeld, de afhandeltijd bedraagt ongeveer 2 weken. Het aankoopbedrag storten wij terug op je rekening.  Indien u via iDEAL heeft betaald vind de terugbetaling direct na de retour verwerking plaats op het rekeningnummer waarmee de betaling verricht is. Bij iedere andere betaalwijze, is de verwerkingstijd 3-5 werkdagen.

Het is niet mogelijk om via het retourproces uw product te ruilen voor een ander soort product. Hiervoor kunt u een nieuwe bestelling plaatsen op Conrad.be.

 

Is uw pakket zwaarder dan 30 kilo en/of groter dan 175x58x78 cm? 
Laat het ons dan even weten. Wij kunnen dan een afhaalopdracht voor u inplannen. Een chauffeur van PostNL komt het pakket dan kosteloos bij u afhalen. Hiervoor hoeft u de zending niet online aan te melden. Wel dient er een retourformulier in de doos toegevoegd te worden, deze kunt u downloaden en uitprinten.